Descrierea Asociatiei

Asociatia Obsteasca Asociatia pentru Dezvoltare si Promovare Socio-Economica Catalactica, Filiala Moldova, este o asociatie obsteasca non-guvernamentala, apolitica si non-profit, constituită prin libera manifestare a voinţei persoanelor asociate, in vederea realizării in comun a telurilor si a scopurilor determinante.
Scopul Organizational consta in contribuirea la dezvoltarea si promovarea socio-economica a tuturor categoriilor de persoane vulnerabile din societate, fara deosebire de virsta, sex, nationalitate, optiune politica sau religioasa.
Asociatia ObsteascaA.D.P.S.E. Catalactica, are urmatoarele directii generale de dezvoltare :
+ Promovarea dezvoltarii socio-economice a persoanelor si a grupurilor vulnerabile in societate; + Promovarea programelor socio-economice de reabilitare; + Integrarea si sprijinirea familiilor ce au nevoie de ajutor social.
Activitatile desfasurate in cadrul organizatiei, sunt:
->Promovarea dialogului intre tineri si institutiile publice; ->Informarea tinerilor asupra drepturilor si a libertatilor lor; ->Informarea cetatenilor asupra drepturilor civile si a libertatilor lor, asistarea persoanelor nevoiase; ->Organizarea unor cursuri de informare si de formare profesionala, atat pentru publicul larg, cat si pentru membrii sai; ->Organizarea unor activitati cu specific educational asupra mediului inconjurator: tabere de creatie, competitii, evenimente sportive, etc.
* Toate acestea sunt realizate cu ajutorul colaboratorilor nostri, si prin dezvoltarea de noi parteneriate strategice cu institutii publice si organizatii specializate.

Fondatorul Asociației pentru Dezvoltare
și Promovare Socio-Economică a fost
Nicolae Sali (18.09.1961 – 13.09.2015).
Iata cateva dintre obiectivele principale ale Asociatiei, specifice directiei generale de dezvoltare, asumate prin statutul sau legal:
a.)Actiuni de recuperare, integrare si promovare sociala a persoanelor sau a grupurilor de persoane din societate, in vederea imbunatatirii actiunilor si structurilor lor;
b.)Promovarea programelor socio-economice de interventie si sustinere socio-economica a familiilor aflate in dificultate;
c.)Desfasurarea unor programe privind valorificarea fortei de munca si reintegrarea somerilor in activitati aducatoare de venituri sigure si de durata;
Asociatia este fondata prin donatiile membrilor participanti, prin taxarea cursurilor organizate si prin implementarea de noi proiecte.
Asociatia este condusa de catre Presedinte, impreuna cu Comitetul Directoral, care se consulta periodic cu Consiliul General ale membrilor.