Cercetare si Studii

Asociatia Obsteasca A.D.P.S.ECatalactica’’, Filiala Moldova, a dezvoltat diferite studii si cercetari, cu privire la delicventa juvenila, importanta educa- tiei generatiile viitoare si rolul probatiunii si medierii in administrarea justitiei.  

cercetare

Asociatia se dedica facilitarii fluxului de idei si proceselor inovatoare, capitalizarii cunostiintelor si utilizarii acestora, prin integrarea experientelor de cercetare si a rezultatelor lor in proiecte si activitati relevante, signifiante si cu impact asupra stabilitatii societatii si comunitatii noastre.

In anul 2004, Asociatia a luat parte la proiectul  “Program participativ” in cadrul Proiectului Strategia Nationala Pentru Reducerea Saraciei si Dezvoltare Economica (Banca Mondiala si Guvernul Republicii Moldova), pentru a participa la elaborarea Strategiei Pentru Reducerea Saraciei si dezvoltare economica.

Principalele rezultate scontate:

Organizarea de ateliere si cursuri pregatitoare pentru a corela indicatorii cu nevoile specifice ale populatiei Moldovei;

Elaborarea de indicatori de monitorizare a strategiei.

 

       studii

Imbunatatirea capacitatii individuale de cunoastere si intelegere a vietii sociale, reprezinta o preocupare majora, pentru intreaga societate.

De aceea, Asociatia a realizat studii sociale de interes general, menite sa atraga atentia tuturor cetatenilor asupra problemelor societatii.

STUDII

Coruptia din Instantele de Judecata

Invatamantul Superior din Moldova